کیفیت تلویزیونهای سونی ثابت شده است و بیشتر افرادی که به دنبال خرید کالای با اصالت و با دوام هستند، خرید تلویزیون سونی را انتخاب میکنند. اگرچه ممکن است امکانات جانبی تلویزیونهای سونی به اندازه تلویزیونهای سایر برندها مخصوصا تلویزیونهای سامسونگ و الجی نباشد. اما کیفیت این تلویزیونها به میزان محسوسی بهتر از تلویزیونهای سایر رقباست و رنگها را طبیعیتر و واقعیتر نمایش میدهند. در ضمن نام تلویزیونهای سونی همیشه در صدر فهرست تلویزیونهای برتر جهان دیده میشوند.
چگونه تلویزیون های بالارده سونی را تشخیص دهیم؟
شرکت سونی برای اینکه کاربران به راحتی بتوانند مدلهای این کمپانی را از همدیگر تفکیک کنند. برای هر سری از محصولات خود از نام انحصاری و خاصی استفاده کرده است.
شرکت ژاپنی سونی هر ساله به معرفی و ساخت محصولات بالارده خود با جدیدترین تکنولوژیها اقدام میکند. بنابراین اگر قصد دارید راهنمای خرید تلویزیون سونی را برای خرید محصولات بالارده به خاطر داشته باشید. باید به شما اعلام کنم که این برند محبوب در به کار بردن هیچ فناوری جدیدی فرو گذاری نکرده . و همواره از رقبای خود یک قدم جلوتر حرکت میکند.
بنابراین خط تولید تلویزیون های بالارده و گران قیمت با نام سری: ایکس X ، زد Z و ای A شناخته میشوند. که از جمله محبوب ترین آنها میتوان به ۵ مورد زیر اشاره کرد.
۳ تلویزیون بالارده محبوب سونی:
۱ -تلویزیون ۴K و اولد سونی در سال ۲۰۲۰ مدل A۹۰J که در اندازه: ۵۵ اینچ، ۶۵ اینچ و ۸۳ اینچ ساخته شده است.
۲ – تلویزیون ۴K و اولد سونی در سال ۲۰۲۰ مدل A۸۰J که در اندازه: ۵۵ اینچ، ۶۵ اینچ و ۷۷ اینچ ساخته شده است.
۳ – تلویزیون ۴K و اولد سونی در سال ۲۰۲۰ مدل X۸۰۰۰H که در اندازه: ۴۳ اینچ، ۴۹ اینچ و ۵۵، ۶۵، ۷۵ و ۸۵ اینچ ساخته شده است.
۳ تلویزیون میان رده سونی:
۵ تلویزیون اقتصادی و محبوب سونی:
انتخاب پنل مناسب، اولین قدم سونی در راستای کیفیت!
در ابتدا برای بررسی ویژگیهای تلویزیون های سونی، به سراغ پنلهای نمایشگر و انواع آن میرویم تا با انتخاب کمپانی سونی در این زمینه، آشنا شویم.
پنلهای انتخابی برند سونی به شرح زیر است که در ادامه آنها را بررسی میکینم:
۱ – پنل VA
۲ – پنل IPS
۳ – پنل OLED
پنلهای نوع VA:
نام این پنل از نوع چیدمان آنها که به صورت افقی میباشد، گرفته شده است. در واقع در پنلهای نوع VA و یا Vertical Alignment چینش پیکسلهای موجود، به صورت ردیفهای عمودی میباشد. به سبب چیدمان عمودی پیکسلها در این نوع پنل، نور و روشنایی از رو به رو بیشتر گذر میکند . تا از قسمتهای کناری؛ در واقع این عبور نور باعث میشود پنلهای VA گستردگی دید کمتری به بیننده بدهند. و از گوشهها، تصویر تیره و کم نور دیده میشود. مشکل این پنل ها تنها به زاویهی دید کم آنها مربوط میشود اما از رو به رو، بهترین نسبت کنتراست و روشنایی را ارائه میدهند.
پنل های نوع IPS:
در پنلهای IPS برعکس پنل نوع قبل، آرایش پیکسلها به صورت کاملا افقی است. این نوع پنلها به لطف چینش پیکسلها، میتوانند نور را به خوبی از قسمتهای کناری عبور دهند و به این طریق، زاویهی دید بسیار گستردهتری برای بیننده به وجود آورند.
همچنین پنلهای IPS به لطف چینش و آرایش افقی پیکسلها، نسبت به پنلهای VA ضد ضربه عمل میکنند.
پنل های نوع OLED:
درست است که سازندهی پنلهای OLED کمپانی ال جی میباشد . اما سایر برندها نیز اخیرا از آن در تلویزیون های خود بهره بردهاند. سونی به کمک ویژگیهای دیگری که در تلویزیون های خود به خدمت میگیرد، توانسته از پنل OLED به روشی منحصر به فرد استفاده ببرد. و به این طریق شکل متفاوتی از کیفیت رنگ و نور را به نمایش گذاشته است. در این پنل نمایش رنگ و نور تصاویر، متفاوت از دیگر پنلهاست. زیرا در این پنل، پیکسلها به صورت مستقل از هم روشن و خاموش میشوند. از آن جایی که اولدها نورهای رنگی را مستقیما انعکاس میدهند، نیازی به نور پس زمینه ندارند؛ به همین سبب ضخامت پنلهای اولد بسیار کمتر از سایر پنلهاست.
به جراَت میتوان گفت پنلهای OLED، بهترین پنل برای نمایش واقعی رنگهای مختلف به ویژه رنگ مشکی هستند زیرا به علت انعکاس جداگانهی رنگ، در زمان نمایش رنگ مشکی، پیکسلهای آن قسمت از تصویر کاملا خاموش هستند.
موتورهای پردازشگر، مهمترین ویژگی تلویزیون های سونی
بعد از بررسی پنلهای مورد استفادهی این برند، بهتر است به سراغ موتورهای پردازشگر تصویر برویم. سونی از ابتدا تا به امروز سعی بر این داشته تا در تلویزیونهایش بهترین پردازشگران تصویر را به کار ببرد. و همین امر موجب شده در زمینهی کیفیت تصویر از دیگر برندها چند پله بالاتر باشد. کمپانی سونی با توجه به سیستمی که برای تلویزیون های خود در نظر میگیرد از پردازشگرهای متفاوتی کمک گرفته که آنها را بررسی میکنیم.
۳ موتور پردازشگر کمپانی سونی:
۱ – موتور پردازشگر X۱ Extreme
۲ – موتور پردازشگر X۱ Ultimate
۳ – موتور پردازشگر Cognitive Processor XR
موتور پردازشگر Cognitive XR انتخاب جدید سونی:
اگر برای خرید تلویزیون سونی از بانه به سراغ مدلهای ۲۰۲۰ یا ۲۰۲۱ بروید، قطعا در مشخصات آنها با موتور پردازشگر Cognitive Processor XR برخورد میکنید.
این موتور پردازشگر انحصاری جدید از هوش مصنوعی کمک میگیرد تا بتواند دادههای خام هر محتوا را پردازش و بررسی کند. پردازشگر Cognitive XR در مدت زمان بسیار کوتاهی دادهها را پردازش و صدا و تصویر را هماهنگ به یکدیگر برای شما پخش میکند.
به لطف وجود این موتور، تصاویر برای شما بسیار واقعی و زنده دیده میشوند. و رنگهای موجود در آن جلوهگری بیشتری دارند. همان طور که گفتیم این پردازنده از هوش مصنوعی کمک میگیرد. اما فرق آن با هوش مصنوعی به کار رفته در برندهای دیگر این است که آنها برای هر نوع داده، اعم از صدا و تصویر، پردازش جداگانه دارند. اما این موتور پردازشگر پای خود را فراتر گذاشته و هر ۲ داده را هم زمان با یک دیگر پردازش میکند.
پردازش دادهها هم زمان با یک دیگر باعث سازگاری بیشتر صوت و تصویر میشود؛ در نتیجه سونی تجربهی لذت بخشتری به مخاطب تلویزیون های خود هدیه میدهد.
فناوری انتخابی برند ژاپنی سونی برای بهبود رنگ و نور!
کمپانی سونی در کنار موتورهای پردازشگری که در تلویزیون های خود به خدمت گرفته، از یک فناوری دیگر به نام X-Reality نیز کمک میگیرد. که میتواند به خوبی رنگ و نور تصویر را برای نمایش بهتر تقویت کند.
این فناوری و نسخهی جدید آن که X-Reality Pro نامیده میشود؛ به نمایش جزئیات، با کیفیت بیشتر و بهتر می پردازند. و همین امر باعث شده تلویزیون های سونی در زمینهی کیفیت تصاویر و رنگها بهترین باشند.
فناوریهای X-Reality و X-Reality Pro بعد از پردازش دادههای تصویر، میزان کنتراست آن را افزایش میدهند. تا طیف رنگهای موجود در تصویر گستردگی بیشتری پیدا کند.
از جمله دیگر وظایف این دو فناوری، تقویت رزولوشن تلویزیون های سونی است که نتیجهی آن یک تصویر، با وضوح و شفافیت بالا میباشد.
اگر تصاویر و ویدئوها بعد از بررسی توسط موتور پردازشگر، نیاز به اصلاح رزولوشن داشته باشند؛ این فناوریهای تقویت کننده، نقاط ضعف آنها را پوشش میدهند. تا تصاویر با جزئیات و وضوح بیشتری بر روی نمایشگر تلویزیون سونی شما نقش ببندد.
فناوری انحصاری Triluminos، ابداع مهندسان سونی!
Triluminos یک فناوری جدید و نو، در زمینهی رنگهاست که توسط مهندسان کمپانی سونی ابداع شده تا بتواند کیفیت نمایش رنگها را تا ۵۰ درصد افزایش دهد.
در این فناوری ابداعی برای اولین بار پیکسلهای کوانتومی مورد استفاده قرار گرفته تا به این طریق نور را از بخشهایی با اندازههای نانومتری، انعکاس داده شوند.
تا قبل از روی کار آمدن فناوری Triluminos، نمایشگر تلویزیون های سونی، نور پس زمینهای متشکل از سه رنگ سبز، آبی و قرمز داشتند. و نمایش و انعکاس رنگها به این سه رنگ ختم میشد. اما با نوآوری مهندسان سونی و ابداع Triluminos، نور آبی پس زمینهی دو رنگ دیگر در نظر گرفته شد. و با این روش به رنگهای موجود در تصاویر و فیلمها، روح سرزندگی و طراوت هدیه داده شد.
با تلویزیون سونی، درگیر تاری تصاویر نشوید!
حتما زمانی که برای راهنمای خرید تلویزیون سونی به فروشگاهها مراجعه میکنید از میان صحبتهای فروشنده به فناوری Motionflow برخورد داشتهاید. این فناوری یکی دیگر از فناوریهای انحصاری کمپانی سونی است که سرعت تعویض فرم و نمایش فرم بعدی را، افزایش میدهد.
در واقع میتوان گفت، فناوری Motionflow به وجود آمده تا در زمانهایی که رفرش صفحه به سرعت زیادی نیاز دارد. به این امر کمک کند تا نمایش صحنههای فیلم، بازی و یا ویدئو، دچار بریدگی و اختلال نشود. در تلویزیون هایی که سرعت رفرش بالاتر است، تصویر نمایش داده شده شفافیت بیشتری دارد و تاری در آن دیده نمیشود.
تکنولوژی انحصاری Motionflow فرمهای موجود در بین تصاویر را با معادل سازی در قالب تصویر کلی، به نمایش میگذارد. تا حرکت تصاویر روانتر انجام شود و به این طریق تاری اشیا در سرعت از بین برود.
اهمیت این تکنولوژی زمانی احساس میشود که شما از علاقمندان به بازیهای اکشن و سرعتی مثل رالی یا فوتبال باشید. و قبل از خرید تلویزیون سونی، سرعت کم تعویض فرم در تلویزیون های قدیمی و با نرخ رفرش پایین، شما را کلافه کرده باشد.
بلندگوهایی با صدای چند بعدی به کمک تکنولوژی S-Force Front Surround!
اگر مشخصات تلویزیون های سونی را قبل از خرید، بررسی کنید در بخش سیستم صوتی آنها با تکنولوژی S-force Front Surround رو به رو میشوید. این تکنولوژی برای تقویت کیفیت سیستم صوتی در آن گنجانده شده و توسط کمپانی سونی لقب بلندگوهای سینمایی را به خود اختصاص داده است. به سبب وجود تکنولوژی S-Force Front Surround در سیستم صوتی تلویزیون های سونی، حجم صدا با توجه به محتوای در حال پخش کنترل میشود. و صداها سه بعدی و واقعی از بلندگوها به گوش میرسند.
با وجود آن که تلویزیون های سونی از ۲ بلندگو تشکیل شدهاند اما این تکنولوژی صوتی منحصر به فرد سونی باعث میشود. شما صدایی بشنوید که با سیستمهای صوتی ۳ تا ۵ کاناله برابری میکند.
تکنولوژی فوق موجب میشود تمامی صداهای موجود در محتوا از طریق بلندگوها در اطراف شما پخش شوند. و به شما حس حضور در فیلم یا ویدئو را القا کنند.
آکوستیک دلیل سیستم صوتی با کیفیت تلویزیون های سونی!
یکی دیگر از فناوریهایی که در زمینهی ارتقای سیستم صوتی تلویزیون سونی به کار رفته، فناوری Acoustic Surface نام دارد. که این فناوری یکی از علتهای اصلی و مهم برتری سیستم صوتی تلویزیون های این برند نسبت به سایر برندها میباشد.
فناوری آکوستیک، علیرغم برخی دیگر از برندها که صدا را از طریق قسمتی از صفحه پخش میکنند. میتواند صدا را از تمام سطح صفحهی نمایشگر تلویزیون سونی، انتشار دهد.
در تلویزیون های سایر برندها که بلندگوها در قسمتی از صفحه و نه تمام آن، مثل بالا یا پایین و حتی دو طرف قرار گرفتهاند. انتشار صدا تنها از همان جهتها صورت میگیرد که این امر باعث میشود صدا کیفیت مطلوبی نداشته باشد. اما سونی با به خدمت گرفتن تکنولوژی آکوستیک در تلویزیون های خود باعث میشود. کل صفحه، نقش بلندگو را ایفا کند و صدا را به تمام جهتهای محیط انتقال دهد.
همچنین این فناوری، حالتی سینمایی و واقعی به سیستم صوتی تلویزیون های برند سونی بخشیده که لذت تماشای فیلم و یا موسیقی را چند برابر میکند.
اصلاح دادههای صدا به کمک Clear Audio!
ممکن است گاهی در بین دادههای صدا، مشکلاتی از قبیل نویز و یا بریدگی باشد؛ در این مواقع فناوری Clear Audio روی کار میآید. و مشکلات را از بین میبرد. سونی از این فناوری برای اصلاح و پاکسازی دادههای صدا سود برده تا به این روش، نویزها و بریدگیهای احتمالی باعث آزار شما نشود.
سیستم عاملهای منتخب کمپانی سونی برای تلویزیون ها!
خرید تلویزیون های سونی برای افرادی که به سیستم عامل و کارایی آن اهمیت میدهند، پیشنهاد بسیار مناسبی است . زیرا سونی در تلویزیون های خود از سیستم عاملهایی استفاده کرده که آسانترین محیط را در اختیار کاربر میگذارند و یک رابط مناسب هستند.
سیستم عامل Linux:
یکی از سیستم عاملهایی که سونی در برخی از تلویزیون های خود از آن کمک گرفته، سیستم عامل لینوکس نام دارد. این سیستم عامل به علت تغییراتی که که مهندسان کمپانی سونی بر روی آن اعمال کردهاند. تقریبا انحصاری به شمار میرود. این سیستم عامل به شما اجازه میدهد تا برنامههای مختلف را روی آن نصب و اجرا کنید. تا بتوانیدارتباط خوبی با محیط لینوکس برقرار کنید. یکی از ویژگیهای مهم این سیستم عامل محیط باز و انعطاف پذیری زیاد آن است که دیگر سیستم عاملها به این اندازه انعطاف پذیر نیستند. لینوکس در برخی از تلویزیون های سری ۷ کمپانی سونی اجرا شده و رضایت خریداران را به دنبال داشته است.
سیستم عامل Google Android TV:
سونی یکی از کمپانیهایی است که برای راحتی و ارتباط بهتر خریدار در تلویزیون های خود از گوگل اندروید تی وی استفاده کرده. زیرا اندروید یکی از سیستم عاملهایی است که تمامی افراد با محیط و کارایی آن آشنایی دارند. به علت وجود این سیستم عامل شما میتوانید. با خرید تلویزیون سونی از امکانات زیادی استفاده کنید مثلا میتوانید. از گوگل پلی بازیهای مختلف و متناسب با نسخهی اندروید تلویزیون دانلود کنید. و ساعتها با آن سرگرم شوید. و همچنین میتوانید دادههای مختلف را از دستگاههای اندروید به تلویزیون انتقال دهید. برای آن که بتوانید برنامههای مختلف را در تلویزیون خود نصب کنید. تمامی تلویزیون های سونی با حافظهی مناسب ساخته شدهاند.
فرمانهای صوتی در تلویزیون های سونی:
کمپانی سونی از سال ۲۰۱۵ در تمامی محصولات خود از فرمان صوتی Google Assistant بهره گرفته. تا شما بتوانید بدون استفاده از کنترل، به راحتی به خواستههای خود برسید. این فرمان صوتی به علت وجود سیستم عامل اندروید در تلویزیون سونی، کارایی بهتری نسبت به سایر برندها ارائه میدهد. و شما میتوانید به کمک فرمان صوتی Google Assistant از تمام امکانات سیستم عامل اندروید بهره ببرید.
ساختار ظاهری تلویزیون های سونی:
سونی در تلویزیون های جدید خود، به طراحی ظاهری دقت بیشتری کرده تا بتواند رضایت خریداران را جلب کند. در این قسمت به بررسی تلویزیون های سونی از نظر طراحی ظاهری میپردازیم.
طراحی فرم اطراف صفحهی نمایشگر:
در مدلهای جدید تلویزیونهای سونی، قاب و یا فرم اطراف نمایشگر ضخامت کمی دارد . و جنس آن از نوعی فلز در نظر گرفته شده که هر دو ویژگی باعث زیبایی کلی تلویزیون شدهاند.
ضخامت کم در تلویزیون های سونی:
در چند سال اخیر ضخامت بدنهی تلویزیون های سونی نسبت به قبل، کاهش چشم گیری داشته.و این امر نیز رضایت خریداران بیشتری را به دنبال داشته است. در بین تلویزیون های سونی کمترین مقدار ضخامت به تلویزیون های نوع OLED اختصاص دارد زیرا در این نوع پنلها لامپهای پس زمینه حذف شدهاند.
پایههای فلزی تلویزیون سونی:
طراحی پایههای تلویزیون های سونی متفاوت است. اما بیشتر مدلهای این کمپانی، پایههای دو شاخه دارند که جنس آنها فلزی میباشد. این پایهها از جنس فلز ساخته شدهاند تا بتوانند به خوبی وزن دستگاه را تحمل کنند.و همچنین در برخی مدلها میتوان پایهها را متناسب با ابعاد میز تغییر داد.
ابعاد تلویزیون های سونی:
معمولا وقتی به فروشگاههایی مراجعه میکنید. که فروش تلویزیون سونی را به عهده دارند در آن جا با دستگاههایی رو به رو میشوید که سایزهای مختلفی دارند. برای انتخاب ابعاد تلویزیون بهتر است دو مورد را در نظر بگیرید. اولین مورد در راهنمای خرید تلویزیون سونی هزینهای است که برای آن در نظر گرفتهاید.و دومین مورد مربوط به فضایی میشود که تلویزیون را برای آن خریداری میکنید.