چگونه مصرف برق کولرگازی را پایین بیاوریم

روش های کاهش مصرف برق

روش های کاهش مصرف برق کولرگازی

امروزه کولرگازی ها به خاطر قدرت خنک کنندگی بالایی که دارند مورد استقبال جهان به ویژه مناطق ایران بخاطر آب و هوای گرمی که دارند شده اند. و جز پرطرفدارترین سیستم های خنک کننده در جهان محسوب می شوند. و استفاده آسان و راحت از آن ها به سرعت تقاضا را افزایش داده است. کولرهای گازی با وجود تمام مزایایی که نسبت به انواع کولرهای ابی دارند، برق بسیار زیادی را مصرف می کنند و مبالغ زیاد قبض‌های برق را به دنبال خواهند داشت، همین موضوع باعث شده که بسیاری از افراد نسبت به خریداری و راه اندازی ان تردید داشته باشند. و ما در این مطلب نحوه ی کاهش مصرف برق کولرگازی را با استفاده از دستورالعمل هایی به شما پیشنهاد خواهیم کرد که می‌تواند تا حدودی در کاهش مصرف برق موثر باشد پس با ما همراه باشید.

اغلب خانوارهای ايرانی در فصل گرما از كولر های آبی و يا گازی برای خنك كردن محيط زندگی خود استفاده می كنند. توان کولرهای آبی درحدود 500 وات و در مورد كولرهای گازی بالغ بر 2000 وات است. یعنی مصرف 3 تا چهار برابر بیشتر از کولرهای آبی را به دنبال دارد.

مصرف بالای انرژی الكتريكی در كولرهاي گازي ، ما را مجاب می کند که در بهينه سازی و كنترل مصرف برق به راه حلهایی بیاندیشیم. البته ناگفته نماند که مقدار انرژی مصرفی در كولرهای گازی تابع عوامل مختلفی است كه از مهمترين عوامل تاثير گذار می توان به محل نصب ، سرويس و نگهداری مناسب و تناسب ظرفيت برودتی كولر با فضای مورد استفاده ( از لحاظ مساحت ، دما و رطوبت ) اشاره کرد.

روش های کاهش مصرف برق در کولرگازی ها

بخوانید»  بهترین کولرگازی مخصوص مناطق گرمسیری کدام است ؟

در هنگام خرید کولرگازی برای کاهش مصرف برق کولرگازی نکات زیر را مورد توجه قرار دهید

1- در هنگام خرید، کولرهایی را انتخاب کنید که دارای اینورتر و برچسب انرژی با درجه A یا B باشد زیرا مصرف برق کمتر و کارایی بیشتری نسبت به سایر کولرها دارند. اصولا اینورترها متناسب با دمای مورد نظر، دور مورد نیاز موتور (کمپرسور) را افزایش یا کاهش می دهند. کولر گازی هایی که به اینورتر مجهز هستند کنترل دمای بسیار مطلوب تری دارند زیرا کمپرسور این کولر ها عملا با رسیدن دما به میزان تنظیم شده دیگر خاموش نمی شوند بلکه سرعت چرخش کم و بار برودتی کولر را کاهش می دهند. می توان گفت در زمان راه اندازی کولرهای اینورتر با کولرهای معمولی متفاوت هستند و عملا به دلیل نداشتن شوک های الکتریکی در کولرگازی های اینورتر مصرف برق پایین تری خواهند داشت.

2- کولرهای گازی باید متناسب با شرایط آب و هوایی مکان زندگی انتخاب شود، استفاده از کولرهای گازی مناطق معتدل در مناطق گرمسیری، ضمن افزایش مصرف انرژی برق، به مرور به کاهش سرمادهی منجر می شود و عمر کولر را بسیار کاهش می دهد.

خريد كولرهای گازی بايد با توجه به رده بندی و كلاس آب و هوايی آن متناسب با شرايط اقليمی محل استفاده از آن، انجام گيرد.

نوع موتور T1 كولرهاي مناسب برای اقليم های معتدل

نوع موتور T2 كولرهای مناسب برای اقليم های گرم و نيمه خشك

نوع موتور T3 كولرهای مناسب برای اقليم های گرم و مرطوب

اگر در یک منطقه‌ی گرمسیری زندگی می‌کنید و به توان خنک کنندگی بالا (بیش از 24000 btu ) نیاز دارید، کمپرسورهای اسکرول بهترین انتخاب هستند.

اگر در یک منطقه‌ی گرمسیری زندگی می‌کنید و به توان خنک کنندگی بالا( بیش از 24000 btu ) نیاز ندارید، کمپرسورهای پیستونی بهترین انتخاب هستند. چنانچه کولر را در محلی نصب می‌کنید که تابش مستقیم آفتاب ندارد و هوا بخوبی در آن جریان دارد، کمپرسورهای روتاری (از نوع تروپیکال) گزینه‌ مناسبی هستند.

بخوانید»  معرفی بهترین کولرگازی های اینورتر

3- بهتر است که بجای استفاده از کولرگازی  و یا اسپلیت با ظرفیت بالا ، چند دستگاه با ظرفيت های كمتر و متناسب با نياز سرمايش اتاق ها خريداری و نصب گردد.

4- همان طور که در وبلاگ ظرفیت کولرگازی هم به آن اشاره کرده ایم در هنگام خريد كولرهای گازی، ظرفيت آن را متناسب با نياز واقعی براساس متراژ خانه نه کم نه زیاد انتخاب نماييد. یعنی قدرت سرمایش کولرگازی با حجم یا متراژ اتاق یا محل مورد نظرتان تناسب داشته باشد.

راه ‌کارهای کاهش مصرف برق کولر گازی

بهتراست که دمایی که مدنظرتان است رو تنظیم کنید. سعی کنید روی درجه زیاد قرار ندهید چون این عمل در مصرف بیشتر برق قطعا تاثیرگذار است. چون کوچک ترین تغییر در دما باعث افزایش مصرف کولر گازی می شود.

همچنین حتما در صورت وجود لامپ های پر مصرف آنها را به لامپ های کم مصرف تغییر دهید، چون گرمای حاصل از لامپ های قدیمی تاثیر بسزایی در ایجاد گرمای مزاحم در ساختمان شما دارد و موجب افزایش زمان های کارکرد کولر اسپیلیت و مصرف برق بیشتر می گردد.

اگر عایق لوله های رابط خصوصا در بیرون از ساختمان از بین برود ، اسپلیت شما مقداری از خنکی گرانبهای مبرد را از دست می دهد. بنابراین با بازرسی سالیانه نسبت به ترمیم عایق لوله های رابط اقدام نمائید.

با توجه به سبکی هوای گرم و تجمع زیاد آن در زیر سقف ، بهتر است تا جای ممکن پنل داخلی اسپلیت ها را پایین تر از سقف نصب کنید.

 لازم است پنل بیرونی به گونه ای نصب شود که امکان جریان هوای آزاد در پشت آن به راحتی مهیا باشد.

هوای خنک اسپلیت ها از پنل داخلی به سمت روبرو جریان می یابد. بنابراین پنل داخلی را دقیقا در جای مناسب و تجمع و حضور افراد قرار دهید.

با استفاده از سايبان ، پرده كركره و يا پرده پارچه اي با رنگ روشن ، مي توان نور خورشيد را به سمت بيرون منعكس نمود.

استفاده بي مورد و نامناسب از وسايل خانگي گرمازا مانند اجاق ، سماور ، لامپ رشته اي و … باعث افزايش گرمی محيط مي شود، كه اين امر زمان كار كولرگازي را برای رسيدن به برودت و خنکی مطلوب مورد نظر را ، افزايش داده و درنتيجه منجر به مصرف بيش از اندازه برق در كولر گازي خواهد شد . بنابر اين تا حد امکان كارهايي نظير پخت و پز ، اتوكشي و … را درساعاتهاي اولیه روز یا پایانی كه گرماي هوا كمتر است انجام دهید .

در هنگام نصب كولرهاي گازي و اسپليت ها بهتر است بطور همزمان از ترموستات های اتاقی با قابليت تنظيم دما و زمان ( روشن/خاموش شدن ) استفاده گردد.

محل نصب كولرهاي گازي پنجره ای بهتر است، در پشت پنجره های دارای سايبان بوده و درمورد اسپليت ها نيز كندانسور آنها در سايه نصب گردد . در کل برای جاههایی که سایه وجود ندارد سعی کنید با ایجاد سایه بان امکان استفاده بهینه از سایه بان را آسان نمایید.

انجام بازرسي و سرويس كولرهاي گازي و اسپيلت ها هر ساله قبل از استفاده و راه اندازی آن ها.

برای بهینه سازی مصرف برق لازم است توجه کنید کلید بادزن یا (فن) در کولرهای گازی به شما این امکان را می‎دهد هنگام شب، از دستگاه فقط برای تهویه استفاده کنید و هزینه برق دستگاه را به میزان زیادی کاهش دهید. همچنین برای جلوگیری از خروج سرما، اطراف پنجره‎ها و درها را با نوارهای درزگیر عایق‎بندی کنید.

در آخر توصیه به شما این است برای اینکه در مصرف برق کمترین مبلغ رو پرداخت کنید نیاز است تا کل موارد ذکر شده را رعایت کنید . و حد الامکان در ساعت های گرم روز وسایل گرما زا را خاموش نمایید.

کاربر ادمین
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *